Около избори и при смяната на правителства прокуратурата се активира около

...
Около избори и при смяната на правителства прокуратурата се активира около
Коментари Харесай

Гунев: ГЕРБ поема властта чрез служебното правителство и се премахват политически назначения на ПП

Около избори и при промяната на правителства прокуратурата се задейства към политически фигури и лица на висши държавни длъжности. Резултатът постоянно е еднакъв – години по-късно научаваме, че нищо не е имало. Този коментар направи в изявление за БНР Филип Гунев, някогашен заместник-министър на вътрешните работи.

" ОПГ е много комплицирано за доказване, доста рядко се стига точно до този състав на Наказателния кодекс. Обикновено се прави с някаква цел – да се появи " проведена престъпност ", с цел да наподобява политически по-ярко ", съобщи Гунев. Не виждаме никакви лица на ниски, междинни равнища, добави той.

Бившият заместник-министър акцентира и обстоятелството, че ДАНС не са уведомили премиера и министъра на финансите, в случай, че са подчинени на премиера. Ако, както се твърди, от 2 години ДАНС са имали цялата информация, за какво са разрешили да бъде назначена Петя Банкова, попита Филип Гунев. Според него излизат повече въпроси, в сравнение с да се постанова усещането за битка с корупцията.

Гунев изрази съмнение, че посредством тази акция се прави  " услуга " на служебния министър председател Главчев, като авансово се отстраняват лица, които той би освободил. По думите му, дискредитират се и политическите съперници в лицето на Политическа партия, и премиера.

Имаме прекачване на властовия запас – поема властта посредством служебното правителство и се отстраняват политически назначения на Политическа партия, акцентира Филип Гунев, като изрази очакване да забележим и други смени в идващите дни. Във връзка с отдръпването на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев той посочи, че е разумно, в случай че остане министър на вътрешните работи, да потърси някого, с който ще работи по-добре.

" Дълго време не беше ясно, че е зает политически с една или друга политическа мощ. Те си го прехвърляха. "

Думите на премиера Денков, че ДАНС покровителства канали за опиати Филип Гунев дефинира като " напълно несъответстващо обръщение на изтощение ".

" Има ли водач в самолета, в случай че министър председателят нито се вижда с основни хора, нито те извършват неговите разпоредби ", сподели той по отношение на изказванието на министър-председателя в оставка, че не познава шефката на Агенция " Митници ".

Гунев изрази още подозрения за скрити кафези на " Хамас " у нас.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР